Fotograaf

Fotograaf, Cameraman, Kunstenaar, Video editor, Ontwerper, Film & TV medewerker of Beeldbewerker?

Eigenlijk is Rutger Hollander (geboren Arnhem, 1976) het allemaal! Rutger werkt sinds 2001 zelfstandig. Begonnen in Arnhem, tegenwoordig woonachtig te Nijmegen en werkzaam in het hele land en daarbuiten.

Door zijn Technische opleiding (Fotonica, Technische Fotografie en Video, Ede) en z’n jarenlange ervaring (Stage Erwin Olaf te Amsterdam, enkele jaren in vaste dienst bij o.a. Fotoburo Peter Drent en TV Gelderland te Arnhem, Visual Photo Design te Nijmegen en al meer dan 14 jaar zelfstandig) is hij een zeer vakkundig allround fotograaf.

U kunt bij hem terecht voor b.v. een prachtige bruidsreportage of portretfoto, maar ook kleine - en zelfs grote gevestigde bedrijven en overheidsministeries maken regelmatig gebruik van zijn diensten zoals het laten fotograferen van producten, het ontwerpen van logo's en complete huisstijlen, het bewerken en morphen van foto's en het vervaardigen van video promotie filmpjes of video sfeer-impressies.

Ook kan je Rutger bij film- of tv-opnames tegen het lijf lopen: Meestal ter ondersteuning van de afdeling Art Department wordt hij regelmatig ingehuurd door diverse film & tv productie maatschappijen zoals IJswater films (voor de film Win Win) en Dick Maas (voor de film Moordwijven).

Naast particuliere verkopen van zijn “vrije werk” zijn onder andere 6 werken aangekocht door de kunstcommissie van het G.G.Z. Nijmegen. Bij de fotowedstrijd Kunstklik 2009 werd Rutger 2de en door Kunstbende werd hij in 2010 gevraagd als vakjurylid.

Tegenwoordig werkt hij o.a. als Creatief Landschaps- en Architectuur vakfotograaf voor de Provincie Gelderland en voor de Gemeente Nijmegen fotografeert hij verschillende projecten waaronder het prestigieuze Ruimte voor de Waal. Zijn werk wordt veel gebruikt voor o.a. websites, nieuwsbrieven, billboards/bouwborden, brochures en magazines